Hoppa till innehåll

Utmärkelser

SeniorNet Sweden tilldelas Det gyllene förstoringsglasets hederspris 2021

Det gyllene förstoringsglasets hederspris 2021 gick till SeniorNet Sweden för sitt arbete med att utbilda äldre i digital kompetens.

”Pandemin har tvingat in många äldre i en lång och påfrestande karantän. SeniorNet bryter den isoleringen och tillsammans har föreningens medlemmar lärt sig hur man tryggt kan använda mobilen, datorn och nätet. Det är lätt att gå på bedrägerier när man inte vet hur saker fungerar, och det är också lätt att kasta in handduken när tekniken verkar för svår. Men SeniorNet visar att det går. Föreningen har metodiskt och enträget arbetat fram en trygg gemenskap där Sveriges seniorer kan lära av varandra.”

2021-03-13 Internetstiftelsen, läs mer om hederspriset här.

Årets volontär 2018, Gunilla Yhuel Sätterberg, SeniorNet Botkyrka

– SeniorNet handlar inte bara om att lära sig tekniken, vi är väldigt mycket en social träffpunkt också, och det är viktigt för att bryta isolering och ensamhet. Det är fantastiskt att genom utmärkelsen Årets volontär få möjlighet att belysa frågan om äldres digitalisering, som ligger mig mycket varmt om hjärtat, berättar Gunilla.

2019-12-05 Volontärbyrån, läs mer om utmärkelsen här.
SeniorNet Malmö årets förening 2011

SeniorNet Malmö årets förening 2011

Malmö Fritidsnämnd utsåg SeniorNet Malmö till årets förening 2011 med motivering:

“Föreningen har spelat en mycket viktig roll för många äldre genom att ta itu med ett dolt samhällsproblem. Föreningen har givit många äldre kunskaper om och vägar in i den moderna internetbaserade kommunikationstekniken och dess sociala medier. På så vis har föreningen på ett förtjänstfullt sätt motverkat utanförskap och främjat delaktighet och social samvaro för äldre.”

2012-08-19 Frida Trollmyr, Fritidsnämndens ordförande och Bo Sjögren, Fritidsdirektör.