SeniorNet Malmö uppskattar värdet av en sund föreningsstyrning som en fundamental grund för att uppnå en förtrolig relation med medlemmar och andra samarbetsparter.
God föreningssed, är normer och beprövad kunskap, och som tillämpas av styrelsen, syftar till att vägleda arbetet inom föreningen.
En sund föreningsstyrning, som kännetecknas av höga krav när det gäller transparens, tillförlitlighet och etikvärden, har alltid varit en väletablerad ledstjärna inom SeniorNet Malmös verksamhet.
Valberedning
Valberedningens huvuduppgift är att föreslå ordförande och övriga ledamöter till föreningens styrelse och till revisorer.
Revisorer
Revisorernas uppgift är att vara medlemmarnas ombud och granska styrelsens arbete.
Styrelse
Styrelsens uppdrag är att förvalta de beslut som årsstämman fattat, leda föreningens långsiktiga utveckling och strategi samt representera föreningen i olika sammanhang.
Verkställande utskott
Det verkställande utskottet organiserar agendan till kommande styrelsesammanträde och har styrelsens befogenhet att ta beslut vid allvarliga krissituationer.
Utskottet för interna frågor
Utskottet ansvarar för alla interna och operativa frågor som kommer till styrelsen och inkluderar bland annat frågor relaterade till finansiering, redovisning, investeringar, personal, faciliteter, internutbildning och medlemsevenemang.
Utskottet för externa frågor
Utskottet ansvarar för alla externa frågor och inkluderar bland annat sponsring, omvärldsrelationer, publikationer, kommunikation, marknadsföring, mässor och samhällsfrågor.
Utskottet för föreningsstyrning
Utskottet för föreningsstyrning ansvarar för styrelsens hälsa och funktion. Utskottet rekryterar och nominerar nya styrelseledamöter, utvärderar styrelsens arbete, informerar, tränar och utbildar ledamöter samt producerar styrelsematerial, till exempel styrelseböcker.
Arbetsgruppen för IT-utrustning
Arbetsgruppen ansvarar för inköp, drift och underhåll av föreningens IT-utrustning.