Släktforskning III – Kom igång med släktforskning och Disgen

Släktfoskning

Släktforskning III – Kom igång med släktforskning och Disgen

Laddar Karta...

Pris: 750,00 kr

Start: 2019-01-23

Veckodag: onsdag

Tid: 13:00-15:30

Platser kvar: 5 av 8

Ledare: Bengt Kjöllerström

Plats: Träffpunkt LaurentiigatanInnehåll

En nybörjarkurs för dig som vill börja släktforska med datorn. Du lär dig att registrera dig själv och din egen familj och infoga bilder på personerna. Kursens mål är att du ska göra en egen antavla med bilder, som du kan skriva ut och dela med dig av. Denna klistras in i det diplom du får efter fullgjord kurs.

Vi söker i kyrkböcker med SVAR eller ArkivDigital Online (kostnad kan tillkomma). Du kommer också att kunna söka i cd-skivorna Sveriges befolkning och Sveriges dödbok.

Till varje tillfälle kommer du att få en uppgift eller läxa som du ska försöka lösa till nästa gång, som börjar med att vi gemensamt går igenom deltagarnas erfarenheter. Tillsammans brukar vi kunna lösa problemen som uppstår.

 

Kursmaterial

Till kursen finns ett ingående kursmaterial online, som dokumenterar varje avsnitt och ger mer råd och tips. Här kan du förbereda dig eller hämta in något du missat.

 

Förkunskaper

Det är en fördel om du kan hantera datorn, vet lite om släktforskning och har bilder på dina anor. Ta gärna med din egen dator, eftersom vi arbetar med ditt eget material och du bör kunna arbeta vidare hemma.

 

Sammankomster

Vi träffas fem onsdagar 23/1, 30/1, 6/2, 13/2 och 20/1. Deltagarna turas om att ansvara för fika.

 

Frågor?

Kontakta Lennart Ilestam, kursadministratör, 0733-44 11 51, lennart.ilestam@seniornetmalmo.se


 

Kursanmälan

750,00 kr