Hoppa till innehåll

SENIORER LÄR SENIORER DIGITAL TEKNIK

Kurser och evenemang


Utveckla din digitala kunskap

Utveckla din digitala kompetens! Välj en kursform som passar dig.

Är du inte medlem i SeniorNet Malmö än? Se alla fördelar med medlemskap här.

Hur vill du lära dig?

Vi håller kurser på dagtid, distanskurser på internet och individuellt lärande samt evenemang som föredrag, workshops och utställningar. Kurser och evenemang är tillgängliga för alla medlemmar. Välj hur du vill lära dig här.

Kurser på dagtid

SeniorNet Malmös kurslokal är tillgänglig för alla medlemmar och erbjuder ett idealiskt sätt att lära sig mer om den digitala världen. Kurserna är småskaliga och passar både nybörjare och avancerade användare. Alla kurser är anpassade för dig som är senior och hålls i ett lugnt tempo med gott om tid till frågor, övningar, repetition och diskussioner. De frivilliga ledarna är också själva seniorer. Kurssäsongen startar vanligtvis i januari och september.

Androidstugan (under planering) – Med kurser och tematräffar för dig som är medlem och som vill lära dig hur man hanterar och använder Android smartphone och surfplatta.

Applestugan – Med kurser och tematräffar för dig som är medlem och som vill lära dig hur man hanterar och använder Apple iPhone och iPad på ett smart sätt. Läs om Applestugan här.

Windowsstugan (under planering) – Med kurser och tematräffar för dig som är medlem och som vill lära dig hur man hanterar och använder en dator med Windows 10/11.

Distanskurser

Med SeniorNet Malmös distanskurser lär du dig i din egen takt, var och när det passar dig bäst. Du loggar in och väljer vilken distanskurs du vill gå. I kursen kommer du att presenteras med kursmaterialet i logisk ordning, men du bestämmer vilka delar du ska gå igenom eller hoppa över. Systemet kommer ihåg var du slutade i kursen, så att du kan stanna när som helst och enkelt plocka upp tråden vid ett senare tillfälle. Du kan först läsa mer information om varje distanskurs.

Individuellt lärande

Individuellt lärande är ett alternativ för dig som har svårt att ha kurs samma tid varje vecka. Individuellt lärande är också bra för dig som vill lära dig i lugnare takt. Lärandet anpassas efter dina förkunskaper och behov och den läggs upp av dig tillsammans med en volontär. SeniorNet Malmö finns i stora delar i kommunen, så det finns vanligtvis en kurslokal nära dig.

(?) Lärande hemma (?)

Har du frågor om hur du använder din dator, surfplatta eller smartphone? Och vill du ha en förklaring från en av våra volontärer hemma hos dig? Då kan du fråga efter Lärande hemma. En volontär från SeniorNet Malmö kommer hem till dig för att ge dig förklaringar, ungefär en timme i taget. Vanligtvis behövs tre till fyra möten. Vi diskuterar med dig i förväg vad du vill lära dig och hur mycket tid vi behöver för det.

Eftersom en volontär kommer hem till dig betalar du ett kostnadstillägg på 50 kronor per timme med högst 250 kronor. Detta kan inkludera resekostnader på 2,50 kronor per kilometer (bil) och påvisbara vägtullar eller parkeringskostnader, eller kostnader för kollektivtrafik. Du kommer överens med volontären om kostnaden.

Föredrag

Planering för våren 2023 pågår.

Tidigare föredrag:

Frågor om kurser i Malmö? Vänligen kontakta oss på telefon 0720-44 46 47 eller e-post kansli@seniornetmalmo.se

Frågor om kurser i Lund? Vänligen kontakta oss på telefon 0735-34 43 08 eller e-post lund@seniornetmalmo.se