Bussutflykt med SeniorNet Malmö

Wiedergårdens aktivitetshus

Bussutflykt med SeniorNet Malmö

Onsdagen den 17 april, i strålande solsken samlades ett 50-tal förväntansfulla medlemmar och äntrade bussen som skulle ta oss över Öresundsbron till Dragör, närmare bestämt till Wiedergården där vi gjorde vårt första stopp för ett studiebesök.

I Wiedergården ingår bl.a. Aktivitetshuset vilket är tillgängligt för alla seniorer i Dragör och med ett hundratal aktiviteter att bjuda på. Syftet med vårt studiebesök var framför allt för att se hur de lagt upp sina IT-aktiviteter för seniorer.

Väl framme fick vi ett varmt och hjärtligt mottagande med svenska flaggan hissad inför vår ankomst.

Nu väntade kaffe och ett härligt danskt wienerbröd och under tiden detta avnjöts fick vi en förträfflig föreläsning om husets alla aktiviteter och verksamheter. Vi delades sedan upp i fyra grupper och fick var sin guide som visade oss runt i huset.

Medlemmarna
Foto: Wiedergården.

Efter ett mycket givande besök i Dragör var det dags att ta farväl och åka vidare till nästa punkt på programmet. Solen strålade och bussen tog oss genom Köpenhamn och norrut till Rungstedt där det var dukat upp en buffé till oss på den 300 år gamla Rungsted Kro. Under måltiden fick vi lyssna på historien om krogen och några andra små anekdoter om kända gäster som besökt under åren. Gemytligt och intressant!

Mätta och belåtna styrdes kosan vidare en bit norrut till Helsingör och vår förträfflige chaufför hade valt en väg som gick genom underbar natur och vackra omgivningar så det var bara att glädjas åt allt vackert. I Helsingör kunde vi tillbringa en liten stund på egen hand och shoppa eller bara njuta av vädret som varit helt underbart hela dagen.

Dags att ta oss hemåt! Färjan över till Helsingborg. Ingen kö till färjan, bara att köra på!

Nu fanns endast en punkt kvar på programmet och det var att tacka varandra för en trevlig dag tillsammans och skåla med innehållet i den lilla flaskan med bubbel som hade införskaffats dagen till ära.

Speciellt tack för hjälp med goda råd och tips till vår medlem Stig Nilsson, busschauffören Hans Westerdahl och sist men inte minst Lola Larsson för hennes utmärkta hjälp som medarrangör för resan.

Vid pennan:

Ingrid Lindberg

Dragörs aktivitetshus, Wiedergården, öppnas i nytt fönster

Ingrid Lindberg
Ingrid Lindberg