Givande besök på Apple Store Emporia

Apple Store

Givande besök på Apple Store Emporia

Olika generationer av mobiltelefoner och surfplattor finns parallellt och det är knepigt att ha koll på vilka funktioner som erbjuds på just den modell du håller i handen.

Även vi handledare måste vidareutbilda oss, säger Janne Andersson, handledare på SeniorNet Malmö.

Vi lärde oss bl.a. att ansiktsigenkänning, för att öppna telefonen, kan kräva att två alternativa ansikten läggs in. Nej, inte för hur fejset ser ut på morgonen eller kvällen utan snarare när användaren försöker öppna telefonen och bär solglasögon en vacker sommardag.

Handledare och funktionärer från SeniorNet Malmö fick en genomgång på Apple Store på Emporia i användning av iPad och iPhone den 8 mars 2019. Foto: Janne Andersson.

Nyare iPhone saknar en fysisk ”hemknapp” och då kan känslan av att trycka på en knapp åstadkommas med en lätt vibration. Stör ej funktionen kan schemaläggas så att mobiltelefonen inte ”plingar” under natten och mycket annat matnyttigt. Mycket att hålla reda på för den som hjälper användare på våra IT-caféer. 

Det här var första genomgången och om tre veckor fortsätter vi med ett nytt besök för att gräva djupare i standardappar från Apple. Foto: Janne Andersson.

Apple har en stor lokal på Emporia, mängder av utrustning att prova och många duktiga medarbetare på plats – imponerande!

Dan Östergaard
Dan Östergaard

Ordförande i SeniorNet Malmö. Håller kurser om allehanda tekniska prylar, appar och system samt föredrag om aktuella IT-ämnen.