• 0720-44 46 47
  • kansli@seniornetmalmo.se

Social gemenskap med släktforskning

Social gemenskap med släktforskning

[responsivevoice_button voice=”Swedish Female” buttontext=”Lyssna”]

SeniorNet Malmö har inlett ett samarbete med släktforskarföreningen DIS Syd (Datorhjälp i släktforskningen) och kan nu erbjuda exklusiv handledning samt introduktions- och fortsättningskurser för medlemmar i SeniorNet Malmö. Kunniga handledare från DIS Syd kommer bemanna internetcaféet på Bellevue Park tisdag eftermiddagar med inriktning mot släktforskning. Syftet med samarbetet är att skapa en social gemenskap för dem som använder datorer i sin släktforskning.

 

Släktforskning – en introduktionskurs

SeniorNet Malmö erbjuder nu, tillsammans med släktforskarföreningen DIS Syd, alla medlemmar på gratis introduktionskurs  i släktforskning. Introduktionskursen hålls en tisdag eftermiddag och du kan välja mellan tre datum; den 30 oktober, 20 november eller 11 december.

Du lär dig:

  • använda datorn för att lägga in dina egna uppgifter
  • registrera dem du minns
  • hitta uppgifter i kyrkböcker på nätet
  • använda födelsebok, vigselbok, dödbok och husförhörslängder

 

DIS Syd handledare

Eva Dahlin och Viveca Kristiansen är några av dem som väntar på att få hjälpa dig.

Internetcaféet med DIS Syd har öppet varje tisdag kl. 13:00-16:00. Här får du personlig handledning på våra egna datorer eller medtagna till ingen kostnad – en förmån för ditt medlemskap i SeniorNet Malmö!

Plats: SeniorNet Malmö, Bellevue Park, Eddagatan 3:13, Malmö (buss 1 från Triangeln)

Dan Östergaard
Dan Östergaard

Ordförande i SeniorNet Malmö. Håller kurser om allehanda tekniska prylar, appar och system samt föredrag om aktuella IT-ämnen.