• 0720-44 46 47
  • kansli@seniornetmalmo.se

Minska din ledsmärta

Joint Academy

Minska din ledsmärta

[responsivevoice_button voice=”Swedish Female” buttontext=”Lyssna”]

SeniorNet Malmö har inlett ett samarbete med Joint Academy och kan nu hjälpa dig som är medlem att registrera dig för en digital behandling och kontakt med fysioterapeut eller ortoped.

Har du ofta ont i ditt knä eller höft? Då kan du ha artros. Artros är den vanligaste ledsjukdomen som finns. Att leva med artros kan vara väldigt smärtsamt men det går att behandla smärtan. Ett sätt är via den digital artrosskolan Joint Academy där du får anpassade övningar, lektioner om artros och en egen fysioterapeut som hjälper och stöttar dig. Att behandlingen ger bra resultat har publicerats i vetenskapliga studier.

En digital behandling kan du börja redan idag om du vill. Det bästa är att du kan göra dina övningar och gå igenom lektionerna precis när det passar dig, hemifrån eller från sommarstugan. Bara du har en smartphone och ett mobilt bankID.

Har du inte redan fått en diagnos kan du boka tid hos ortoped inom ett dygn. Det är kostnadsfritt för alla med frikort och annars betalar du en patientavgift på 150 kronor.

Om du får eller redan har diagnosen artros kan du fortsätta till behandlingen. Kostnaden för själva behandlingen är sju patientavgifter på 100 kr som betalas under sex veckor. Har du frikort eller är över 85 år betalar du inget. Då ingår ett inledande samtal med din fysioteraput och därefter uppföljning efter varje behandlingsvecka. Patientavgifterna kan tillgodoräknas i högkostnadsskyddet.

Vi på SeniorNet Malmö kan hjälpa dig att komma igång. Flera av våra handledare har fått en kurs i hur du registrerar dig och kommer i kontakt med ortoped eller fysioterapeut.

 

Påbörja din behandling och ladda ner Joint Academys app redan idag!

App Store

Google Play

Dan Östergaard
Dan Östergaard

Ordförande i SeniorNet Malmö. Håller kurser om allehanda tekniska prylar, appar och system samt föredrag om aktuella IT-ämnen.